Köpa kettlebells

Kettlebells har snabbt blivit ett mycket populärt träningsredskap, inte minst på grund av att man kan använda dem för så många olika övningar, och för träning av, i stort sett, alla muskelgrupper i kroppen. Dessutom ger träningen bättre balans, koordination, smidighet och kondition.
Med det enorma utbudet av övningar och rörelser öppnar kettlebellen upp för träning både i grupp och enskild träning, på gymmet eller hemma. Eftersom man inte behöver stora, skrymmande och dyra apparater för träningen är det naturligt att man också vill ha möjlighet att träna hemma.
Och att köpa egna kettlebells behöver inte vara särskilt dyrt. Det största problemet är kanske att bestämma vilka vikter man ska välja.
Kettlebells finns i alla tänkbara vikter, från 4 kilo upp till 48 kilo. Olika övningar kräver olika vikter, och naturligtvis avgör också din form och styrka hur tunga kettlebells du kan använda.
Det är alltså svårt att ge generella råd om hur tunga kettlebells en enskild person ska köpa. Men, man brukar säga att en kettlebell på 16 kilo är lämpligt som början för en genomsnittlig man, och att en genomsnittlig kvinna kan börja med en kettlebell på 8 eller 12 kilo.
Från början kan det räcka med en kettlebell, eftersom man kan göra många olika övningar med en och samma vikt. Kanske klarar du dig, även i fortsättningen, med en kettlebell, om du gjort ett klokt viktval.
Men, de flesta vill efter hand ha flera olika vikter att variera med både för att kunna utöka med fler övningar och för att öka styrkan med hjälp av tyngre vikter. Ju mer du tränar desto starkare blir du, vilket gör att du kanske vill gå upp på högre vikter efter ett tag. Kettlebells finns i vikter som ökar i vikt med 2 kg per steg. Men, ska man utöka sin arsenal och kanske köpa ett par, tre stycken är det bättre att göra lite större ökningar, inte minst med tanke på att du blir starkare efter hand med din träning. Ökningar mellan 4 och 8 kilo kan vara lämpligt. För den genomsnittlige mannen skulle tre kettlebells kunna ligga på 16, 20 och 24 kilo, och för en kvinna 8, 12 och 16 kilo. Detta är, naturligtvis, bara exempel, men för nybörjaren som inte nått stor styrka kan detta vara lämpliga vikter.
Kettlebells kan köpas på nätet, och utbudet är stort. Här finns allt från specialiserade sportbutiker på nätet, till vanliga postorderfirmor, som säljer kettlebells.
Som med alla andra träningsprodukter finns även kettlebells i många olika utformningar, och av olika varumärken, vilket också påverkar prisbilden.
Du kan hitta kettlebells för mycket humana priser, från ett par hundralappar, men också exklusivare varor som kostar en bra bit över 1000 kronor.
Hos, exempelvis, Gymgrossisten kan du hitta kettlebells från en rad olika varumärken. Priserna följer vikten, och en kettlebell på 4 kilo finns från cirka 200 kronor.
För en vikt på 12 kilo får man betala från cirka 700 kronor och uppåt, och för en 16 kilos från 800 kronor.